You are currently viewing Eliminarea materialului suport a devenit mai ușoară prin utilizarea plasticului solubil

Eliminarea materialului suport a devenit mai ușoară prin utilizarea plasticului solubil

Forma tridimensională complexă a moleculelor este adaptată funcției acestora și frecvent complică procesul de fabricare a modelelor moleculare prin tipărire 3D. În special modelele reprezentate ca și “cartoons”și “atomi  și legături” necesită utilizarea extensivă a materialului suport pentru a fi tipărite cu succes.  Aceste modele însă conțin elemente subțiri și fragile, ceea ce face procesul de eliminare a materialului suport extrem de dificil și consumatoar de timp. Uneori, materialul suport nu poate fi desprins fără a rupe modelul fizic tipărit,  adăugând etape suplimentare de lipire la procesul de fabricare a unui model fizic. 

Punerea în funcțiune a imprimantei Creality Ender 3 v2 cu kit-ul IDEX  oferă însă o soluție ingenioasă: modelul fizic este tipărit folosind acid polilactic (PLA), iar materialul suport folosind polivinil acetat (PVA). Acesta din urmă este solubil în apă, astfel încât procesul de eliminare a materialului suport se transformă în imersarea modelului tipărit în apă. Simplu și ingenios!

Filmul de mai jos detaliază procesul, modelul tipărit fiind cel al hemoglobinei. Acesta nu este încă disponibil pe site, dar poate deveni disponibil la cerere.  

Disponibilitate

La cerere. 

Leave a Reply